| 
 
 
 | 
Patlıcanlı kebap | 
  | 
beslenme çantası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27389 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008 
3,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yasemin Dikmetaş
 
 
1/2 kg. koyun eti
 
100 gr. kuyruk yağı
 
4 adet patlıcan
 
1 çorba kaşığı salça
 
Domates, sivribiber
 
2 adet soğan
 
Nar ekşisi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Et ve kuyruk yağı kıyma makinesinden geçirilir. İçine tuz, karabiber, salça eklenir, tyice yoğrularak yumurta iriliğinde yuvarlak köfteler hazırlanır.
 
Patlıcanlar enine üçe kesilir. Şişlere sırasıyla patlıcan dilimi ve köfte dizilir.
 
Şişe dörde bölünmüş domatesler, biberler ve soğanlar dizilip, kömür alevinde közlenir.
 
Kebabın üzerine nar ekşisi gezdirilip servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.06.2023
  
 | 
Patlıcan Kebabı | 
  | 
OSMANLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7204 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2006 
3,709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
200 gr. kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 yumurta
 
maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
pul biber
 
Kızartma yağı
 
 
Patlıcanlar çubuklu soyulup uzunlamasına ince şeritler halinde doğranır, tuzlu suda bekletilir. Kıymaya diğer malzemeler katılarak köfte yoğrulur. Patlıcanlar sudan alınıp kurulanır. Köfteden biraz alınarak patlıcanların üzerlerine yayılır, rulo şeklinde sarılır ve açılmasın diye kürdanla tutturulur. Hazırlanan kebaplar kızmış yağda kızartılır. Bulgur pilavı ve domates sosuyla servis edilir.
 
 
 ML® Patlican Graten için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Patlıcanlı Kebap (kıyma) | 
  | 
Hale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3769 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
4,433 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patlıcan
 
1 kuru soğan
 
3-4 sivri biber
 
5-6 dal maydanoz
 
3-4 kaşık sıvıyağ
 
300 gr yağsız dana kıyma
 
2 küçük domates
 
3-4 diş sarımsak
 
1 kaşık salça
 
Karabiber
 
Toz biber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın. Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin. Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® İçli Kebap için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |