Necip Usta
 
 
3 adet iri kemer patlıcanı
 
2 çorba kaşığı tuz
 
2 su bardağı rafine yağı
 
6 adet sivribiber
 
3 adet orta boy domates
 
6 adet yağlı kâğıt, 30x35 santim
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
 
Patlıcanın hazırlanışı:
 
1) Patlıcanları hazırlayıp, üzerlerine 2 çorba kaşığı tuz serpip karıştırınız ve 1 saat bekletiniz
 
2) Patlıcanları yıkayıp hafifçe sıkınız ve rafine yağını kızdırıp 3-4 dakika kızartıp, yağlarını süzdürüp, bir tabağa çıkarınız.
 
3) Biberlerin saplarını kesip 30 saniye yağda kızartınız. Domatesleri hazırlayınız.
 
Kebabın hazırlanışı:
 
1) Kebabı hazırlayıp, kâğıtlara sarınız.
 
2) Patlıcanları eşit şekilde bölüştürüp üzerine sivri biber, onun üzerine de domatesleri ve kekikleri yerleştiriniz ve servisini yapınız.
  
 |