| 
 
 
 | 
Patlıcanlı Izgara Tavuk Göğsü | 
  | 
güliz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2013 
Mesajlar: 42 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93313 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2013 
1,682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 yemek kaşığı margarin
 
650 gr tavuk göğsü
 
3 adet patlıcan
 
4 adet kapya biber
 
1 adet kuru soğan
 
50 gr dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yeteri kadar su
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Patlıcanları ve kapya biberleri 1 cm küp kesin.1,5 yemek kaşığı margarinde patlıcanı kavurup biberleri ekledikten sonra biraz daha pişirin. İçine biraz su ekleyip pişmesini bekleyin.
 
İnce dilimlenmiş soğanları 1 yemek kaşığı margarinde soteleyin.Dolmalık fıstıkları ekleyip kavurduktan sonra ocağı kapatın. İçine patlıcanlı biber soteyi ekleyin. 
 
Tavuk göğsünü 8 filetoya ayırın.3 yemek kaşığı sıvı yağ ve karabiberle 1 saat marine edip iki tarafını da ızgarada kızartın.Tuz serpip soteyle servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |