Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patlıcanlı Et Tavası (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcanlı Et Tavası (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171226
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2023
102 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

1 kg orta yağlı kuşbaşı et
1,5 kg kemer patlıcan
3-4 tane yeşilbiber
2 baş kuru soğan
4-5 tane domates
3 yemek kaşığı tereyağı
Kızartmak için, 1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Patlıcanları yıkayın. Alacalı olarak soyup üç parmak eninde keserek dörde bölün. Tuzlu suda 20-25 dakika bekletin.
Bol suda yıkayın. Bir bezin üzerine alarak kurulayın. Patlıcanları iki gruba ayırın. Birinci grubu, tepsinin dibine tek sıra halinde boşluksuz olarak dizin.
İkinci grubu ise, kızgın yağda kızartın.
Biber ve domates dilimlerini de kızartarak ayrı ayrı kaba alın.
Bu arada eti yıkayın. Ateşin üzerine koyun.
Et kendi bıraktığı suyunu çekince yemeklik olarak doğranmış soğanı ve eti, yağda birlikte kavurun.
Üzerine doğranmış domates ilave edin.
Tuz, kırmızı pul biber ve sıcak su koyarak et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tepsiye dizilen çiğ patlıcanların üzerine pişmiş kuşbaşı etleri dizin (Et, suyundan süzülerek çıkarılır.)
Etin üzerine kızarmış patlıcanları yayın.
Daha sonra kızarmış biber ve domates dilimlerini dizerek et suyundan bir miktar ilave edin. Et suyu miktarı, sebzelerin aralarından görünecek kadar olmalıdır.
Önce ateşin üzerinde yemeği biraz pişirin.
Daha sonra fırına koyarak yüzü kızarınca çıkartın. Pilav ile birlikte sıcak servis yapın. Yerken karabiber de kullanabilirsiniz.







Patlıcanlı Et Tavası (Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(1 adet Patlıcanlı Et Tavası (Malatya) 394 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort