Eyüp Sevinç
 
 
600 g. kıyma
 
4 adet kemer patlıcan
 
2 adet yeşil dolmalık biber
 
3 diş sarımsak
 
50 g. antepfıstığı
 
100 g. kaşar peyniri
 
30 g. tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
 
Patlıcanların iki tanesini ayırıp geri kalanını biberle birlikte közleyin. Kalan patlıcanları uzunlamasına kesip, bir fileto bıçağı yardımıyla uzun ince şeritler oluşturun. Kıymanın içine tuz, karabiber, kaşar rendesi ve Antep fıstığını atıp yoğurma işlemine başlayın. 30 gramlık toplar alıp, kestiğiniz patlıcanları kebaplara sarıp, altı adetlik gruplar halinde çöp şişlere takın. Fazla harlı olmayan bir ızgarada pişirip, közlemiş olduğunuz patlıcanları ve biberleri soyup küp şeklinde doğrayın. İçine ince kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip, ızgara edilmiş kebapları çöp şişlere alın ve patlıcan salatasını tabaklara bölüştürüp servis edin.
 
 
 
  
 |