Hamuru için:
500 gr un
250 ml su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
50 gr İçim Tereyağı
3 adet patlıcan, közlenmiş, doğranmış
100 gr kıyma
Bir demet maydanoz, ince kıyılmış
Tuz
Karabiber
Hamur malzemelerini bir karıştırma kabında iyice yoğurun. Üzerini örterek serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru düz bir zeminde tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tekrar yuvarlayın ve üzerlerine un gezdirdikten sonra bezle örtün. 1 saat bekletin. İçim Tereyağı’nı bir tencerede eritin. Kıymayı ve közlenmiş patlıcanı ekleyin. Üzerlerini kaplayacak kadar su koyun. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp tuzunu, karabiberini ve maydanozu ilave edin, hafifçe karıştırın. Maydanozu ekleyip karıştırın.
Hamuru düz bir zeminde ince açın. Yufka haline gelen hamurları 6 eşit üçgen elde edecek şekilde kesin. Kestiğiniz üçgenlerin içine bir kaşık kadar harç malzemesinden koyun. Kenarlarını kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Böreklerinizi 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekleyin ve servis edin.
|