| 
 
 
 | 
Patlıcanlı Arpa Şehriye Pilavı | 
  | 
gizemli kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2013 
Mesajlar: 45 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91066 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2013 
2,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
1 paket arpa şehriye
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 litre su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patlıcanlar soyulur, daire şeklinde doğranır. 1 çorba kaşığı tereyağı yayvan bir tencereye konur. Patlıcanlar renk alacak kadar az kızartılır. Sonra aynı tencereye sıkı sıkı dizilir. Başka bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağıyla şehriye pembeleşene kadar kavrulur. Sonra patlıcanların üzerine konur. Üzerine su ve tuz eklenir. Kapak kapatılır, 12 dakika pişirilir. Yarım saat dinlendirilir. En son düz servis tabağına ters çevrilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |