| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patlıcan Yuva Kebabı | 
 
  | 
Köksal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56168 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2010 
2,778 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet kemer patlıcan
 
250 gram yağsız kıyma
 
3 dilim bayat ekmek
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
5-6 adet sivribiber
 
2 adet domates
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Sudan çıkardıktan sonra kurulayın. Bir kabın içine kıymayı, ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve baharatları ekleyerek, yoğurun. 3 parmak boyunda silindir şeklinde köfteler hazırlayın. Patlıcanları 3 parmak genişliğinde dilimleyerek, kesin. İç kısımlarını kabak oyacağı ile çıkarın. Kızgın yağda patlıcanları arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Köfteleri kızartın. Patlıcanların içine kızarttığınız köfteleri boşluk bırakarak, yerleştirin. 1 adet domates ve biberleri irice doğrayın. Boşluklara domates ve biber dilimlerini yerleştirin. Patlıcanları yayvan bir kaba dizin. Ayrı bir kapta kalan domatesi rendeleyin. Salça ve yarım su bardağı su ile birlikte karıştırın. Karışımı tencereye aktarın ve kısık ateşte pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patlıcan Yuva Kebabı Tarifleri Çöp Şiş Tarifleri
 | 
 
 
 
 |