| 
 
 
 | 
Patlıcan Yatağında Tavuklu Pilav | 
  | 
geldi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2018 
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135254 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2018 
743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patlıcan
 
2 adet tavuk göğsü
 
2 bardak pirinç
 
3 su bardağı su
 
1 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
100 gr yağ
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam kekik
 
1 çay bardağı şehriye
 
 
Patlıcanları alaca soyarak boyuna dilimleyip kızartın.
 
Pirinci yıkayarak sıcak suda yarım saat bekletin.
 
Bir tencerede soğanı ve biberleri pembeleştirene kadar pişirin.
 
Pembeleşen soğana küp küp doğranmış tavuk göğsünü ilave edin.
 
Tavuklar suyunu çekince küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ilave edin. Piştikten sonra tuz karabiber ve kekik ilave edin.
 
Kızarttığınız patlıcanları tencereye dizin. Üstüne tavuk soteyi yayın.
 
Pirinci süzün ve şehriye ekleyin. Tavuk sotenin üstüne pirinci ekleyin ve patlıcanları kapatın.
 
Üstüne tabak koyarak su ekleyin ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
Piştikten sonra 15 dk. demlenmesini bekleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |