6 Adet patlıcan
 
2 adet soğan
 
3 adet domates
 
250 gr. kıyma
 
3 kaşık yağ
 
yarım demet maydanoz
 
2 adet sivri biber
 
tuz
 
karabiber
 
 
Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesin. Ortalarını kayık şeklinde oyup çıkarın. Kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. Kıymanın çoğunu küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurun. Kabukları soyulmuş, fındık kadar doğranmış 2 domates ialve edip bununla da kavurun. Ateşten alıp kalan kıymayı, tuz, karabiberi koyu, karıştırın. Patlıcanların oyuk kısmı üzeri gelecek şekilde tepsiye dizin, üzerine biber domates dilimleri koyun, su ilavesiyle fırında 15 dakika pişirin. Fırından alınca maydanoz serperek servis yapın.
  
 |