| 
 | 
| Patlıcan Turşusu Çılbırı (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82790 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2012
 2,458 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 6 adet patlıcan turşusu
 1 baş soğan
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 adet domates
 
 Patlıcanlar bütün olarak suda bekletilerek fazla tuzu ve sirkesi alınır. Parmak kalınlığında yuvarlak halka şeklinde doğranır. Kevgirde süzülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. Üzerine patlıcanlar ilave edilerek kabuğu soyulmuş iri doğranmış domates konularak pişirilir. Ilık veya soğuk servis edilir.
 
 Not: Aynı yemek fasulye salamurası ile de pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |