2 adet patlıcan
 
6 parça incik
 
1 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
1 adet dolma biberi
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
İnciklerin üzerini biraz geçecek kadar su konur ve haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulur, 1 santim kalınlığında doğranır, kızgın yağda kızartılır. Başka bir tencereye 3 çorba kaşığı yağ konur, ince kıyılmış soğan pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış biber ve 5 dakika sonra rendelenmiş domates katılır. Kapaklı olarak bir tık pişirilir. Üzerine patlıcanlar katılır, 1-2 dakika pişirilir. En son haşlanmış incikler yerleştirilir, tuz serpilir. 1 çay bardağı kadar et suyu ilave edilir. Kapaklı olarak 10 dakika pişirilir.
  
 |