| 
 
 
 | 
Patlıcan Salatalı Kavurma | 
  | 
alarm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2013 
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88686 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013 
1,644 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu kuşbaşı
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 közlenmiş patlıcan
 
2 soğan
 
3 domates
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 sivri biber
 
 
Kuzu kuşbaşıyı tencerede kendi suyuyla pişmeye bırakın. İyice suyunu çekince üzerine tereyağını ekleyip 5 dakika kavurup bir kenara alın. Közlenmiş patlıcanlara limon suyu ekleyerek bıçakla irice doğrayın. Soğanı piyazlık, domatesleri ve biberleri küp küp doğrayın. Hepsini bir tabağa alıp üzerine doğranmış patlıcanları ekleyin, sirke ve zeytinyağını gezdirin. Kavurmanın altı için güzel bir zemin olacaktır. Üzerine kavurmayı yerleştirip ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |