| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patlıcan Parmak Kebabı (Kahramanmaraş) | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107039 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2015 
1,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kahramanmaraş Valiliği
 
Hacı Ali Özturan
 
 
750 g kusbası et
 
10 tane patlıcan
 
1 su bardagı zeytinyagı
 
2 yemek kasıgı yemeklik yag
 
1 sogan
 
1 yemek kasıgı karısık salça
 
Tuz
 
 
Yıkanan ve baş kısımları kesilen patlıcanlar önce dikey olarak dörde dilinir; sonra her biri ikiye bölünerek parmak seklinde dogranmış olur. Sonra yagda kızartılır.
 
Kızartılan patlıcanlar bir tepsinin kenarına, uçları ortaya gelecek sekilde dizilir.
 
Bir tencereye 2 yemek kasıgı yemeklik yağ konarak kızdırılır. Üzerine sogan dogranarak kavrulur. Sonra kusbası etler konur. Salça eklendikten sonra da kavurma sürdürülür. Üzerlerine 2 su bardagı sıcak su konarak etler pisinceye dek haslanır. Pismeye yakın tuz atılır.
 
Pisen etler bir kepçeyle alınarak,içinde patlıcan olan tepsinin ortasına konur. Biraz da etin suyundan konarak fırına verilir.
 
Servis yapılırken tabaga patlıcanlar ve etler alınır. Üzerlerine 3 numaradaki et haslamasından artan sudan birer kepçe konur. Öylece servis yapılır.
 
Yanında pirinçli pilavlar, ayran ve salata bulundurulmalıdır. 
 
 
Not: Patlıcan parmak kebabı kabakla da yapılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patlıcan Parmak Kebabı (Kahramanmaraş) Tarifleri Tas Kebabı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |