2 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
Yarım kg kilo patlıcan
300 gr kıyma
1 adet domates rendesi
1adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet sivri biber
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Üzeri için:
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Patlıcanları kızartmak için:
Bizim Yağ Ayçiçek
Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Sonra dilimleyip Bizim Yağ Ayçiçekte kızartıyoruz. Bir tavaya Bizim Yağı koyup, soğanı ekleyip soğan pembeleşene kadar kavuruyoruz. İçine kıymayı, biberi ekleyip tekrar kavuruyoruz. Domatesini, tuzunu, domates ve biber salçasını koyup kavuruyoruz. Patlıcanları tencereye dizip üzerine kıymalı harçtan koyuyoruz. Tekrar patlıcan tekrar kıyma koyup en üstünü domates dilimleri ve biberle süslüyoruz. 1 bardak kadar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Not: Patlıcanların ilk acılığının gitmesi icin tuzlayıp bekletip yıkayarak kullanın.
|