| 
 
 
 | 
Musakka | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178486 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2024 
201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet orta boy patlıcan
 
350 gram kıyma
 
3 adet çarliston biber
 
2 adet rendelenmiş domates
 
1 adet orta boy soğan
 
1 su bardağı sıcak su
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Musakka tarifi için önce patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
 
Ardından patlıcanların yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın. Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Üzerine doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
 
Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün. 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin. İstenen yumuşaklığı yakaladığınızda ocağı kapatın. Musakka tarifi hazır.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Musakka | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179119 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 adet orta boy patlıcan
 
300 gram kıyma
 
2 adet orta boy soğan
 
3-4 diş sarımsak
 
2 adet yeşil biber
 
3 adet domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay bardağı sıvı yağ (kızartma için)
 
1 çay bardağı su
 
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
 
Beşamel Sosu İçin:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Tuz, karabiber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin.
 
Tuzlu suyun içinde 20 dakika kadar bekletip acısının çıkmasını sağlayın, ardından iyice kurulayın.
 
Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlayın.
 
Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
 
Yeşil biberleri de ince ince doğrayın.
 
Bir tencerede biraz sıvı yağ ile soğanları ve sarımsakları kavurun.
 
Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Biberleri ekleyin ve karıştırın.
 
Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
 
Domates salçasını ekleyip karıştırın.
 
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
 
Tereyağını bir tencerede eritin. Yavaş yavaş sütü ekleyerek sürekli karıştırın.
 
Tuz ve karabiber ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
 
Fırın kabının tabanına bir sıra kızartılmış patlıcan dizin.
 
Üzerine kıymalı harçtan bir kat koyun.
 
Bu işlemi patlıcanlar ve kıymalı harç bitene kadar tekrarlayın.
 
En üste beşamel sosu dökün ve eşit şekilde yayın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Musakka | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179319 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2024 
150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram kıyma
 
2 adet orta boy patlıcan
 
1 orta boy soğan
 
1 orta boy domates
 
3 diş sarımsak
 
1 orta boy yeşil biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yarım yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
 
Öncelikle tenceremize etimizi koyup kapağımızı kapatalım. Etimiz suyunu çektikten sonra tereyağı ve soğanı ekleyip bi 10 dk kavurulmasını bekleyelim. Bir yandan da patlıcanımızı kızartalım. Daha sonra biberimizi, sıvı yağımızı ekleyelim,5 dk sonrada domatesimizi ekleyelim. Domates kendini saldıktan sonra, salçamızı ekleyip karıştırdıktan sonra. Kızartmış olduğumuz patlıcanlarımızı ekleyelim. Hemen ardından baharatlarımızı ekleyip karıştıralım. Ve kapağımızı kapatıp pişmeye bırakalım.
 
 
Not: Ben çok yağ kullanmadım, ne kadar kızartırken patlıcanın yağını süzsek de yemekte yağ kendisini salıyor, yağ yerine su da ilave edebiliriz. Kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim.
  
 | 
Patlıcan Musakka | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180759 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024 
127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 adet büyük patlıcan
 
300 gram dana kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
Maydanoz
 
 
Patlıcanları alacalı soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suda 20-30 dakika bekletip acısını çıkarın. Ardından süzün ve kurulayın.
 
Tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Patlıcanları her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluya koyun.
 
Ayrı bir tavada küçük doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış domatesleri ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Domatesler yumuşayınca sıcak suyu ekleyip birkaç dakika pişirin.
 
Fırın kabına bir kat patlıcan, bir kat kıymalı harç olacak şekilde dizin. Üzerine kalan sosu dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
 
İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Musakka | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184321 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2025 
94 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3–4 adet orta boy patlıcan
 
300–350 g kıyma
 
1 adet büyük soğan
 
2–3 adet yeşil biber
 
2–3 adet domates (veya bir su bardağı domates rendesi)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
1 yemek kaşığı salça
 
(isteğe bağlı) bir tutam maydanoz
 
 
Patlıcanları alacalı soyun ve halka veya küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15–20 dakika bekletip acısını çıkarın. Daha sonra süzüp kağıt havluyla kurulayın.
 
Patlıcanları geniş bir kaba alıp az miktarda zeytinyağıyla harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20–25 dakika kadar pişirin.
 
İsterseniz tavada çok az zeytinyağı ile çevirerek de yumuşayana kadar soteleyebilirsiniz.
 
Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp önce soğanı kavurun, ardından biberleri ekleyin. Kıyma ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Salçayı ve domatesi ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın, 5–6 dakika pişirin.
 
Fırın kabına pişen patlıcanları dizin, üzerine kıymalı sosu dökün ve güzelce yayın.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20–25 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Musakka | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184694 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2025 
100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patlıcan
 
300 gram kıyma
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartma için ayrıca yağ)
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun, halka halka dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletip acısını çıkarın, ardından havlu kâğıtla kurulayın. Kızgın yağda hafifçe kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
 
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış biberleri ekleyin, birkaç dakika pişirin. Salça ve rendelenmiş domatesi ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
 
Geniş bir tencereye veya fırın kabına önce patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın. Kalan patlıcan ve harcı bu şekilde katman yaparak yerleştirin.
 
1 su bardağı sıcak suyu yemeğin kenarından dökün. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
 
Musakkanızı sıcak olarak, pilav ve yoğurtla birlikte servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Musakka | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185090 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2025 
16 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet orta boy patlıcan
 
300 g dana kıyma
 
2 adet soğan (ince doğranmış)
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet domates (rendelenmiş)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 diş sarımsak
 
½ çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Üzeri İçin:
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
1 yemek kaşığı salça
 
 
Patlıcanları alacalı soyun, halka halka doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Ardından kurulayıp sıvı yağda hafifçe kızartın.
 
Ayrı bir tavada soğanı ve biberleri kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Sarımsak, salça, rendelenmiş domates, tuz ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
 
Kızaran patlıcanları fırın kabına dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın ve kalan patlıcanları tekrar yerleştirin.
 
Salçayı sıcak suda eritip yemeğin üzerine gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |