| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patlıcan Kubbeli Tavuk | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101439 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014 
1,697 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
400 gr tavuk but
 
2 adet sivri biber
 
1 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
150 gr margarin
 
1 tutam karabiber
 
Pilavı için:
 
150 gr margarin
 
3 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı etsuyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar su
 
 
Tavuğu kemiklerinden ayırıp kuş başı şeklinde dorğuyoruz. Kuşbaşı doğranmış tavukları yağ ile soteliyoruz. Patlıcanları alacalı soyup uzun bir şekilde doğruyoruz. Fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine eritilmiş yağ ve tuz döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pilavı için, pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.
 
Pilav tenceresine yağ koyup eritiyoruz. Yıkanmış pirinçleri koyup yağ ile birlikte kavuruyoruz. Pirinçler kavrulduktan sonra et suyu ve üzerini biraz geçecek kadar su koyuyoruz.
 
Tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Tavuğu kemiklerinden ayırıp kuş başı şeklinde dorğuyoruz. Kuş başı doğranmış tavukları yağ ile soteliyoruz.
 
Biber ve domatesleri küp küp doğrayıp tavuğa ekliyoruz. Rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatını katıp sotelemeye devam ediyoruz. Pişen patlıcanları derin bir kabın içerisinde dizip pişen pilavı içine döküyoruz. İyice bastırıp düz bir tabağa ters çevirip koyuyoruz. Üzerine sotelenmiş tavukları koyup servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patlıcan Kubbeli Tavuk Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |