Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patlıcan Közlemenin Püf Noktaları.


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcan Közlemenin Püf Noktaları.

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184037
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2025
24 defa indirildi / yazdırıldı




1. TOST MAKİNESİ / IZGARA TAVADA KÖZLEME
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Tost makinesine ya da döküm ızgara tavaya yerleştirin. Kapak kapalıysa daha hızlı közlenir.
Altına yağlı kağıt koymak temizlik açısından işe yarar.
Püf Noktası: Arada çevir, kabukta çatlama sesini duyana kadar devam edin.

2. FIRINDA KÖZLEME (TEMİZLİĞE BİREBİR)
200 derecede fanlı ayarda 25–35 dakika arası yeterli olabilir. Fırın tepsisine alüminyum folyo ya da yağlı kağıt serin.
Patlıcanların üzerine birkaç çizik atın ki patlamasın.
Püf Noktası: Kabuğu daha kolay soymak için piştikten sonra streçle 5 dakika sarın, kendi buharıyla yumuşasın.

3. GAZLI OCAKTA AMA OCAĞI PİSLETMEDEN (KÜÇÜK HİLE!)
Ocak üstüne küçük boy tel ızgara yerleştirin.
Altına genişçe bir alüminyum folyo serersen ocağa akma olmaz.
Patlıcanı doğrudan ateşe koymayın; telde çevirerek közleyin.
Püf Noktası: Tel ızgarayı sonra bulaşık makinesine atarsınız, ocak tertemiz kalır.







Patlıcan Közlemenin Püf Noktaları. Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Patlıcan Közlemenin Püf Noktaları. 52 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası