| 
 | 
| Patlıcan Kızartması (Giresun) | 
|  | ege egemen Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.01.2020
 Mesajlar: 29
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148048 Gönderme Tarihi: 23.Oca.2020
 621 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
 
 Patlıcanlar ortadan ikiye (uzunlamasına) kesilip ince şeritler halinde dilimlenir ve bir tenceredeki suda yumuşayana kadar haşlanır.
 Tepsiye mısır unuyla tuz karıştırılır ve patlıcanlara buladıktan sonra hamsi dizer gibi tavaya dizip arkalı önlü kızarana dek pişirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |