| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Patlıcan Ezmeli Volovan Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Patlıcan Ezmeli Volovan |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48765 Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010
 2,393 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 12 adet milföy hamuru
 1 adet patlıcan
 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
 2 diş sarımsak
 1 adet yumurta
 Tuz
 Karabiber
 pul biber
 
 Milföy hamurlarını yumuşamaları için buzluktan çıkartıp 10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Su bardağı ile 12 adet yuvarlak çıkartın. Altı adet hamurun ortasını da çay bardağı ile kesip halka çıkartın. Altı adet hamur halkasını diğer altı adet yuvarlak hamurun üzerine oturtun. Bir fırçayla yumurta sarısını hamurların kenarına ve yanlarına sürün. Volovanları yağlanmış fırın tepsisine aralıkla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin. İç malzemesi için patlıcanı közleyip kabuklarını soyun. Patlıcanı süzme yoğurt, tuz, karabiber, pulbiber ve sarımsakla birlikte blendere alıp çekin. Patlıcan ezmesini pişen volovanların orta kısımlarındaki boşluklara doldurup servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |