|
|
Patlıcan Çöp Kebabı |
|
pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Londra |
Kısa URL: https://ml.md/lc78015
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2012
2,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Adet uzun patlıcan
500 gr dana eti
2 Su Bardağı su
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çorba Kaşığı salça
4 Adet dolmalık biber
8 Adet kürdan (çöp)
4 Adet Domates
1 Adet soğan
1 Çorba Kaşığı un
1 Çay Kaşığı şeker
Üç adet patlıcanın kabukları alaca halinde kesildikten sonra 2 yahut üçer parmak kalınlığında 16 parça halinde doğranır. Üzerlerine 1 çay kaşığı tuz serpildikten sonra 10 dakika bırakılıp yıkanır. Bir derince tava içine 4 çorba kaşığı margarin konur. Tava ateşe alınıp yağ çıtırdamaya başlayınca patlıcanlar içine bırakılır. Renkleri hafif dönen patlıcanlar bir delikli kepçe ile yağdan çıkarılır. Yıkanan ve dörde bölünen 16 parça dolmalık biber tavaya atılır. Hafif yumuşayınca çıkarılır. Kabukları soyulan soğan bıçakla ufak ufak parçalara ayrıldıktan sonra kızgın yağa atılıp renkleri döndürülür. Soğanların üzerine parça etler konulur. Kaşıkla çevrildikten sonra bir kaşık un serpiştirilir, özerine de bir kaşık salça ilâve edilir. Kabın içine iki bardak su, bir kaşık tuz ilâve edilip kaynamaya bırakılır. Pişen etler delikli kepçe İle bîr tepsiye alınır, iyice yıkanmış dört domates dörder dörder kesilip 16 parçaya ayrılır. Her çöpe ikişer et, İkişer patlıcan, ikişer biber, ikişer domates geçirilir. Çöpler bîr tepsiye alınır. Etlerin piştiği salçaya bir laşık şeker atıîır. Tepsidekilerin üzerine tel süzgeçle gezdirilir. Tepsi fırına sürülür, 10 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.
|
|
Patlıcan Çöp Kebabı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|