| 
 
 
 | 
Patlıcan Billur Kebabı (piliç) | 
  | 
Gönül Hırsızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10592 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006 
3,938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg'lık piliç
 
1 kg tohumsuz patlıcan
 
Patlıcanların sayısı kadar küçük dolmalık biber
 
10 adet orta boy domates
 
5 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Piliç iyice temizlenir ve bol suda yıkanır. Bir tencereye konularak orta ısıdaki ateşte haşlanır. Sonra etleri iri parçalara bölünerek kemiklerinden ayrılır ve tavada 2 çorba kaşığı margarinle kızartılır. Patlıcanlann kabuklan uzunlamasına soyulur ve bütün olarak 3 çorba kaşığı yağla kızartılarak bir tepsiye veya ateşe dayanıklı cam kayık tabağa dizilir. Üzerlerine de piliç parçalan konur. Patlıcanlardan sonra aynı yağda biberler ve domatesler kızartılır ve bunlar da tepsinin kenarlanna yerleştirilir. Pilicin ve patlıcanın artan yağı tepsiye dökülür, pilicin haşlandığı sudan 2 kahve fincanı eklenir ve yeteri kadar tuz katılarak bir taşım kaynatılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |