| 
 
 
 | 
Patlıcan Beğendi ve Biberli Kavurma | 
  | 
partizan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2010 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82363 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012 
1,868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet közlenmiş patlıcan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
100 gram eski kaşar  
 
Tuz
 
Karabiber
 
400 gram kuzu kuşbaşı et
 
10 adet sivri biber
 
4 dilim kızarmış baharatlı etmek
 
Kırmızı pul biber, kekik
 
 
Öncelikle bir tavanın içinde kuşbaşı doğranmış etleri 15 dakika kadar suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine ince doğranmış sivri biberleri ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Beğendi için tereyağını tavada eritip üzerine unu ekleyin ve kavurun. Sütü üzerine katıp kıvam alınca rendelenmiş peyniri ve közlenmiş patlıcanı ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis tabağına alıp üzerine kavurduğunuz biberli eti gezdirip ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |