| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Patlıcan Balığı Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Patlıcan Balığı |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50259 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2010
 3,412 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 4 adet patlıcan
 3 adet yumurta
 1 su bardağı Bizim Mutfak Mısır Unu
 3-4 dal taze fesleğen
 Domates Sos İçin :
 5-6 adet domates
 5-6 diş sarımsak
 2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
 1 çay kaşığı toz şeker
 
 Patlıcanları yıkayıp, baş kısmını kopartmadan alacalı soyun. Boylamasına dört eşit parçaya kesin ve tuzlu suda 20 dakika bekletin. Sarımsakların kabuklarını soyup havanda ezin. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin, sos tenceresine aktarın. Ezilmiş sarımsakları, zeytinyağı ve baharatını ilave ederek kısık ateşte pişirin. İsteğe göre fesleğen yapraklarını incecik kıyın ve mısır unu ile birlikte harmanlayın. Patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra, baş kısmından tutarak önce çırpılmış yumurtaya ardından da mısır ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağına aldığınız patlıcanların üzerine domates sosu gezdirip sıcak servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |