https://www.sagliklitavuk.org
 
 
400 gram tavuk göğsü
 
60 gram patlatmalık mısır
 
2 yumurta
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı chia tohumu
 
1 tatlı kaşığı keten tohumu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Köri
 
Tane karabiber
 
Çörekotu
 
Susam
 
Haşhaş tohumu
 
Yulaf ezmesi
 
 
Tavuk göğsünü tane karabiberle haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuyan tavuk göğsünü rondodan geçirin.
 
Patlatmalık mısırlarınızı patlatın ve soğumaya bırakın.
 
Yumurtalarınızı derin bir kaba kırın, bir tanesinin sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayırın. Yumurtalarımızı köpürene kadar çırpın.
 
Köpüren yumurtalara chia ve keten tohumunu ekleyin tekrar karıştırın.
 
Yoğurdu ve parçalanmış tavuk göğsünü yumurta karışımına ekleyin ve karıştırın.
 
Patlamış mısırlarınızı bu karışıma ekleyin.
 
Baharatları istediğiniz miktarlarda ekleyin ve karıştırın.
 
Fırın kâğıdı serdiğiniz tepsiye elinizle istediğiniz şekli verip hamuru dizin. Dizdiğiniz hamurların üzerlerini çörekotu, susam, haşhaş tohumu ve yulaf ezmesiyle süsleyin. 
 
Önceden ısıttığınız fırında 130 derecede 25 dakika pişirip bir süre de fırında bekletin. Dağılmaması için soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 |