4-5 adet iri boy patates
 
3 kaşık tereyağı
 
Kereviz tohumu
 
Keraviye
 
Kişniş
 
Deniz tuzu
 
Yarım su bardağı süzme yoğurt
 
 
Patatesleri önce halka halka, biraz da kalınca doğrayın. Ardından yuvarlak kalıplarla boy boy kesin. Kestiğiniz patatesleri içi su dolu ve yarım limon sıktığınız bir kaseye aktarın. Kereviz tohumu, keraviye, kişniş, eritilmiş tereyağı ve tuzu harmanladığınız kaseye, patatesleri aktarın. Her tarafını tohumlara buladığınız patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin (fırını önceden ısıtmayı unutmayın, derecesi 170 / orta derecede olmalı). Patatesleri, 20-25 dakika, iyice kızarana dek pişirin. Büyükten küçüğe doğru patates katları hazırlayın. Her bir patatesi tabağa yerleştirdikten sonra, üzerine biraz süzme yoğurt sürün Böylelikle patates katları oluşmuş oldu en üste yıldızlı kestiğimiz patatesi yerleştirelim.
  
 |