| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli ve Sucuklu Mantı | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113760 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2015 
2,237 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
Hamuru için;
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı su
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
İçi için;
 
150 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK
 
1 adet soğan
 
1 adet patates
 
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Yarım demet maydanoz
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 
100 g rendelenmiş kasar peyniri
 
Çekilmiş tane karabiber
 
Üzeri için;
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
 
Yarım çay bardağı su
 
 
1 Bir karıştırma kabına yumurtayı kırın. Su, tuz ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirin.
 
2 İçi için; patatesi haşlayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin. AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKu küçük küçük doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKu ekleyip birkaç dakika kavurun.
 
3 Rendelenmiş patates, karabiber ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru ince yufka şeklinde açın ve küçük kareler halinde kesin. Sucuklu karışımı kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde kapatın.
 
4 Derin bir tencereye su doldurup kaynatın. Hazırladığınız mantıları birer birer kaynar suya atıp pişirin.
 
5 Mantıları suyun içinden kevgirle alın. Servis tabağına bir kat mantı yayın.
 
6 Üzerine ceviz ve kaşar peyniri serpin. Bir kat daha mantı yayın, tekrar ceviz ve kaşar peyniri serpin.
 
7 Tereyağını tavada eritip kırmızı toz biber ilave ederek kızdırın. Yarım çay bardağı su ekleyip kaynatın.
 
8 Hazırladığınız sosu mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli ve Sucuklu Mantı Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |