|
Patatesli Tavuk İncik Haşlama |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183200
Gönderme Tarihi: 25.May.2025
91 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet tavuk incik (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
1 litre sıcak su
1 adet Soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli tavuk haşlama için tencereye yağı alıp tavukları 3-4 dakika kadar mühürleyin. Tavukları tencereden alın.
Soğan ve havuçları, toz biberi ekleyerek kavurun.
Tavukları tekrar tencereye alın. 1 litre sıcak su ekleyip 15 dakika haşlayın.
Ardından elma dilim kesilmiş patatesleri ekleyerek on dakika daha pişirin.
Baharatlarını ilave edin. Patatesli tavuk haşlama hazır.

|
|