| 
 
 1 su bardağı tarhana
 2 adet patates
 1 adet kuru soğan
 2 diş sarımsak
 1 çorba kaşığı salça
 1 tatlı kaşığı tuz
 8 su bardağı soğuk et suyu
 5 çorba kaşığı sıvıyağ
 Kızartma için:
 1,5 su bardağı sıvıyağ
 
 Öncelikle patatesler tavla zarı şeklinde doğranır ve kızartılır. Tencereye yağ konur, ince kıyılmış soğan atılır ve pembeleştirilir. Üzerine salça eklenir, bir kaç tur çevrilir. Ateşten alınır. Tuz ve et suyu ilave edilir. Tarhana ve dövülmüş sarımsak atılır. Tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Sonra tekrar ateşe konur. Karıştırarak kaynatılır. Ateşten almadan hemen önce patatesler ilave edilir.
 
 
 |