| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Sultani Bezelyeli Kanape | 
 
  | 
bakanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2013 
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113145 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2015 
1,600 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gram taze patates
 
150 gram peynir
 
250 gram sultani bezelye
 
1 adet iri domates
 
Tost Ekmeği
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ince ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada patates halkalarını yağda yüksek ısıda soteleyin.
 
Domatesleri dilimleyip peyniri rendeleyin.
 
Fırın tepsine yağlı pişirme kağıdı serin. Yağlı pişirme kağıdının üzerine mutfak fırçası yardımıyla hafifçe yağ sürün. Tepsiye ilk önce tost ekmeklerini, üzerine ince ve yuvarlak şekilde dilimlenmiş patatesleri yerleştirin. Sırasıyla rendelenmiş peyniri, domates dilimlerini, sultani bezelyeyi yerleştirin. Tuz ve karabiber serptikten sonra son kata patates dilimlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece ısıda 10 dakika pişirin.
 
Fırından çıkarttıktan sonra ufak kareler şeklinde kesin. kanepeyi servis tabağına yerleştirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Sultani Bezelyeli Kanape Tarifleri Atıştırmalık Tarifleri
 | 
 
 
 
 |