| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Sinarit | 
 
  | 
yurttan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Tiran | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119788 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2016 
1,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet sinarit (1,6 kg)
 
400 gram haşlanmış patates
 
200 gram havuç
 
200 gram taze rezene
 
12 adet küçük boy kuru soğan
 
3 adet karanfil tohumu
 
3 adet ardıç tohumu
 
4-5 tel Safran
 
30 ml elma sirkesi
 
1/2 demet Frenk maydanozu
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı yağ
 
 
Havucu yuvarlak kesip rezeneyi yarım ay doğrayın. Soğanların kabuğunu soyun. 1,5 litre su, 30 ml sirkeyi 4-5 tel safran, birkaç adet karanfil ve ardıç tohumuyla kaynatın.
 
Hazırladığınız suyun içine yuvarlak kestiğiniz havuç, yarım ay doğradığınız rezene ve soğanı ekleyip 5-6 dakika daha pişirin.
 
Sinaritten derisi kalacak şekilde fileto çıkartın. Yağlı pişirme kağıdı serili ısıya dayanıklı fırın kabına balığı dizin. Hazırladığınız sebzeli suyu kaba ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7 dakika pişirin.
 
Dilimlenmiş patatesleri tepsiye paylaştırıp yağı ve bir tutam tuzla tatlandırın. Üzerine sebzeleri aktarıp frenkmaydanozu yapraklarını serpin. Son olarak 4 adet sinarit filetoyu yerleştirin. Üzerine yemeğin harcını gezdirip sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Sinarit Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |