- 1 kg kıyma
- 4 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 adet yumurta
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 yemek kaşığı Luna margarin
- ½ demet maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Derin bir kap içerisinde kıyma, ıslatılmış ve parçalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz iyice yoğrulur. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hazırlanan malzemeden eller ıslatılarak ceviz büyüklüğünde yassı köfteler hazırlanır. Patatesler köftelerin kalınlığında doğrandıktan sonra kızartılır ve yayvan bir tencerede eritilen Luna margarin içerisine domateslerle birlikte köfteler araya gelecek şekilde yerleştirilip, kapağı kapalı olarak pişirilir.
|