| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Sahan Bifteği | 
 
  | 
nerimann 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94232 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2013 
2,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet dana biftek (hafifçe dövülmüş)
 
5 yemek kaşığı tereyağında
 
500 gr patates
 
2 adet orta boy soğan
 
125 ml et suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
1 er çay kaşığı tuz karabiber yenibahar
 
1 yemek kaşığı sirke
 
 
Biftekleri alacak büyüklükte bir kapta yenibahar, maydanozun yansı, sirke ve tuzu karıştırın ve etleri bu marinat içinde her yarım saatte bir alt üst ederek serin bir yerde dinlendirin. Marinatta dinlenmiş biftekleri, kızdırılmış tereyağında alt üst ederek hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. İçi yağlanmış fırın kabındaki patates ve soğanları et suyu ile pişirdikten sonra kabı fırından alıp üzerine az pişmiş biftekleri yerleştirin ve kurumaması için tekrar biraz et suyu döküp yemeği yeniden fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Sahan Bifteği Tarifleri Dana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |