| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Minik Ekmekler | 
 
  | 
açıkel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119098 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2016 
1,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/3 su bardağı bal
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
2 adet orta boy patates
 
1 yemek kaşığı kabartma tozu
 
1/3 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı erimiş margarin
 
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
 
Aldığı kadar un
 
 
Patatesleri haşlayın ve çatalla iyice ezin.
 
1 su bardağı unu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
 
Üzerine erimiş olan margarini, limon kabuğu rendesi, bal ve püre haline getirdiğiniz patatesleri ekleyip yoğurun.
 
Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
 
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verip tepsiye dizin.
 
Önceden 180 C ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ılınmaya bırakın.
 
Ilındıktan sonra servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Minik Ekmekler Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |