1000 gram kuzu eti
 
300 gram soğan (3 büyük)
 
400 gram sarı patates
 
80 gram sadeyağ, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
 
3/4 bardak su
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
 
1 Düdüklü tencereye; kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, halka halka kesilmiş 3 büyük baş soğan soyulmuş ve iri ceviz büyüklüğünde olmak üzere 400 gram küçük taze sarı patates, 4 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin üç çeyrek bardak su, yarım çorba kaşağı tuz ile kıyılmış bir demet dereotu koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
 
2 Sonra tencereyi ateşe oturtarak eti ancak beş dakikası kuvvetli, sonra da ortadan daha az ateşte olmak üzere 45 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır.
  
 |