4 adet yufka
 
2 yemek kaşığı margarin
 
3 adet patates
 
1,5 su bardağı lor
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
Karabibr
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
 
Patatesleri haşlayalım. Çatalla ezelim. Lor, maydanoz, sıvıyağ ve baharatları ekleyelim karıştıralım.
 
Küçük tart kalıplarını yağlayalım.
 
Yufkaları ikişer ikişer üst üste koyup (aralarını yağlayıp) kalıp şeklinde keselim, kalıba yerleştirelim.
 
Hazırladığımız harcı içine koyalım.
 
Üzeri pembeleşene kadar pişirelim, çıkarmaya yakın üzerine kaşar serpelim ve tekrar pişirelim. (5-10 dk kalması yeterli)
  
 |