| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATESLİ KEFAL GRATEN | 
 
  | 
tiraje 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54670 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010 
2,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME
 
4 parça kefal filetosu
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
3 adet orta boy patates
 
1/2 paket margarin
 
Yeterince tuz, karabiber
 
Beşamel sos için:
 
40 gram margarin
 
3/4 kahve fincanı un
 
Yeterince süt
 
Yeterince balık suyu
 
Yeterince tuz, karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Soğanları piyazlık kıyıp sıvıyağda yumuşayıncaya kadar kavuralım. Yuvarlak dilimler halinde kestiğimiz patatesi de ilave edip iyice kavuralım. Yeterince tuz ve karabiber ilave edip ocaktan indirdikten sonra ısıya dayanıklı bir tepsiye yayalım. Kefal filetolarını tuzlu suda iyice yıkadıktan sonra patateslerin üzerine dizelim. Üst seviyesine kadar su koyup orta ısılı ateşte ağzı kapalı olarak pişirelim. Patates ve kefal iyice pişince ocaktan indirip balık suyunun birazını süzüp alalım. Başka bir tencerede unu yağda kokusu çıkıncaya kadar kavurup yeterince süt ve balık suyu ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ocaktan indirip içine yeterince tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpalım. Hazırladığımız bu beşamel sosu, balıkların üzerini kaplayacak şekilde yayalım. Önceden ısıttığımız 170 C derece fırında üzeri hafif renk alıncaya kadar pişirip fırından çıkartalım. Biraz demlenmesini bekleyip sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATESLİ KEFAL GRATEN Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |