Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana kâse
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 8 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz ve karabiber
- Terbiyesi için
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım adet limonun suyu
- Salçası İçin:
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Patatesin kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Rendelendikten sonra patatesler kararmasın diye su dolu bir kâsenin içinde bekletin.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
Derin bir tencerede Sana yağını eritip, kızdırın.
İçine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış 3 diş sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar pişirin.
Un kavrulduktan sonra bir süzgeç yardımı ile suyunu süzdüğünüz rendelenmiş patatesleri, ilave edip, kavurun.
En son olarak içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, patatesler yumuşayıncaya kadar orta ateşte çorbayı kaynatın.
Çorba kaynarken terbiyesi için küçük bir kâsede limon suyunu, yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırın.
Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi, çorbaya karıştırarak, ilave edip bir taşım kaynatıp, servis tabağına alın.
Çorbanın salçası için küçük bir tavada Sana Kase kızdırıp, içine salçayı ilave edin.
Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Daha sonra içine, kıyılmış 2 diş sarımsağı ve kırmızı pul biberi ekleyip, kızdırın.
Salçayı servis tabağına aldığınız sıcak çorbanın üzerine gezdirip, servis edin.
|