Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Patatesli Ekmek (Isparta) (1 adet - 16,814 defa bakıldı)

Patatesli Ekmek (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patatesli Ekmek (Isparta)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105358
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2015
1,766 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1,5 kg Un
Aldığı Kadar Su
3 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
Tuz
İç Harcı:
1 Kase Haşlanmış Patates (Arzuya göre; Ezilmiş Haşhaş, Sızgıç ya da Kakırdak)

Geniş bir kap içine un elenip tuz, maya ve ılık su eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde yoğrulur ve mayalanması için dinlendirilir. Hamurun kabarması mayalanmış olduğunu gösterir. Kabaran hamur bezelere ayrılıp temiz bir sofra bezinin üzerine konulur ve üzeri örtülerek 3-5 dakika daha dinlendirilir. Bezeler kabarınca, hamur tahtası üzerinde elle tek tek yuvarlak şekilde açılarak üzerine rendelenmiş patates döşenir (bu aşamada arzuya göre patates yerine ezilmiş haşhaş, sızgıç ya da kakırdak da iç malzemesi olarak kullanılabilir). Hamur ikiye katlanarak üzerine bir miktar daha iç döşendikten sonra, tekrar katlanıp dinlendirilir. Hamur tahtası üzerinde elle açılarak üzeri sulanır. Fırıncı tarafından elde biraz daha açılarak taş fırına sürülür. Pişen ekmekler temiz sofra bezleri üzerine serilerek hamur olmaması için soğutulur.

Not: Ekmeğin içine katkı olarak haşhaş konulduğunda “Haşhaşlı Ekmek”, sızgıç konulduğunda “Sızgıçlı Ekmek”, kakırdak (kuyruk yağının eritilmesi sonucunda kalan kırıntılar) konulduğunda ise “Kakırdaklı Ekmek” denilir.







Patatesli Ekmek (Isparta) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet Patatesli Ekmek (Isparta) 16,814 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort