| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Dolama | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59475 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2011 
2,541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
2 Adet Patates
 
2 Adet Yumurta
 
1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
 
1 Paket Kabartma Tozu
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Alabildiği Kadar Un
 
1 Su Bardağı Yoğurt
 
İçi İçin:
 
2 Su Bardağı Ezilmiş Beyaz Peynir
 
8-10 Dal Maydanoz
 
Üzeri İçin:
 
1 Adet Yumurta
 
Çörekotu
 
 
Patatesler haşlanır. Patatesler soyulur, iyice ezilir.
 
Yoğurma kabına yoğurt, margarin, yumurtalar ve ezilmiş patates konur güzelce karıştırılır.
 
Üzerine tuz, kabartma tozu ve kıvam alana kadar un eklenir ve yoğrulur.
 
Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra 2 parçaya ayrılır. Her parça yarım santim kalınlığında açılır.
 
Yüzeyine peynirli maydanoz serpilir. Fazla sıkı olmayan rulo yapılır.
 
Diğer hamura da aynı işlemler uygulanır. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür ve çörek otu attırılır.
 
Bıçakla 2 parmak eninde kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
 
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın rengi pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Dolama Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |