|
|
Patatesli Cevizli Pasta |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3985
Gönderme Tarihi: 22.May.2006
2,808 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 Orta Boy Patates
100 gr Margarin
1 Su Bardagi Tozseker
5 Yumurta
1 Çay Bardagi Irmik
200 gr Çekilmis Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
Krema Malzemesi
1/2 lt Süt
2 Poset Krem Santi
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kasigi Tarçin
4 Yemek Kasigi Elma Püresi
4 Yemek Kasigi Seker
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri yikayip kabuklariyla haslayin. Soguduktan sonra kabuklarini temizleyip ince rendeleyin.
Margarini eriterek sekerle birlikte köpürünceye kadar çirpin. Yumurtalari teker teker ilave edin. Irmik, çekilmis ceviz, kabartma tozu ve rendelenmis patatesleri ilave ederek karistirin. Hazirladiginiz hamuru yaglanmis unlanmis kaliba dökerek 180 derece isitilmis firinda pisirin. Biraz soguduktan sonra kaliptan çikarin.
Elma püresini hazirlamak için, bir elmayi rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pisirin. Krem Santiyi sütle çirpin. Tarçin, elma püresi, vanilya ile karistirdiktan sonra sogumus kekin üzerine sürün. Soguk servis yapin.
Fotoğraf "fethi yorulmaz" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
|
Patatesli Cevizli Pasta Tarifleri Pandispanya Tarifleri
|
|