| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Cevizli Pasta | 
 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3985 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
2,898 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
6 Orta Boy Patates
 
100 gr Margarin
 
1 Su Bardagi Tozseker
 
5 Yumurta
 
1 Çay Bardagi Irmik
 
200 gr Çekilmis Ceviz
 
1 Paket Kabartma Tozu
 
Krema Malzemesi
 
1/2 lt Süt
 
2 Poset Krem Santi
 
1 Paket Vanilya
 
1 Yemek Kasigi Tarçin
 
4 Yemek Kasigi Elma Püresi
 
4 Yemek Kasigi Seker
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Patatesleri yikayip kabuklariyla haslayin. Soguduktan sonra kabuklarini temizleyip ince rendeleyin.
 
Margarini eriterek sekerle birlikte köpürünceye kadar çirpin. Yumurtalari teker teker ilave edin. Irmik, çekilmis ceviz, kabartma tozu ve rendelenmis patatesleri ilave ederek karistirin. Hazirladiginiz hamuru yaglanmis unlanmis kaliba dökerek 180 derece isitilmis firinda pisirin. Biraz soguduktan sonra kaliptan çikarin.
 
Elma püresini hazirlamak için, bir elmayi rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pisirin. Krem Santiyi sütle çirpin. Tarçin, elma püresi, vanilya ile karistirdiktan sonra sogumus kekin üzerine sürün. Soguk servis yapin.
 
 
 
 
Fotoğraf "fethi yorulmaz" tarafından gönderildi. 31.08.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Cevizli Pasta Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |