|
Patatesli Börek |
|
kırık tabak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc101760
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2014
7,313 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
2 su bardağı süt
2 çay bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı salça
100 gram tulum peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 adet sivri biber
4 adet yufka
Yağlanmış tepsiye iki yufkayı büzerek yerleştirin. Üzerine patatesleri, sivri biberleri küp şeklinde doğrayıp yerleştirin. Sütü, kremayı, tereyağını ve salçayı bir kabın içinde çırpın ve patateslerin üzerine dökün. Kalan iki yufkayı da üzerine büzerek kapatıp 200 derecede 35 dakika kadar her tarafını ve içini güzelce pişirin. Üzerine hemen peyniri döküp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Muhteşem bir lezzet oluyor. İsterseniz kaşar peynir de konulabilir.
|
Patatesli Börek |
|
genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94992
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2014
6,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
200 gram lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Susam
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ekleyip ezin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Büyük üçgenler halinde kesin. İç malzemeyi yerleştirip gül şeklinde sarıp tepsiye alın. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin. Yağ oranı çok az olduğu için diyet yapanlar için uygun bir börektir.
|
Patatesli Börek |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78055
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2012
8,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
3 haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Kızartmak için sıvı yağı
Yoğurt, haşlanmış patates ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. Baharatları da üzerine ekleyip karışımı yufkaların üzerine yayın. Yufkaları ortada birleştirir gibi uzun şerit olacak şeklinde büzün ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. Sıcak ve soğuk olarak yenebilen bu müthiş böreği isterseniz dondurucuda bekletip daha sonra fırına verebilirsiniz.
|
Patatesli Hazır Yufka Böreği |
|
şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74040
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2012
9,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet hazır yufka
2 yumurta
5 tane patates
Yarım paket margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber
Bir kabın içine eritilmiş margarini, yumurtaları, yoğurdu, rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi (arzu ederseniz sevdiğiniz başka baharatları da kullanabilirsiniz) ekleyip iyice karıştırın. Yufkalardan birini sererek bu harcın üçte birini üzerine yayın. Ardından diğer yufkayı sererek aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı da üzerine serip kalan patatesli harcı yayın.Yufkaları rulo şeklinde sarın. Mümkünse üzerini folyoyla kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.(bu bekletme süresi böreğin lezzetini artırıyor, mümkünse geceden hazırlayın).Sonra dolaptan çıkardığınız ruloyu ince dilimler halinde kesin.Yağlanmış tepsiye dizip altı ve üstü kızarana dek pişirin.
|
Patatesli Börek |
|
letafet arbaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc72338
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2012
7,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
3 adet patates
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
3 çorba kaşığı süt
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine peynir, süt, tuz, karabiber, tereyağı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın. Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Hazırladığınız iç malzemeyi yufkaların içine koyarak rulo halinde sarın. Börekleri kızgın yağda kızartın.
ML® Gül Paçası için tıklayın
|
Patatesli Börek |
|
letafet arbaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63945
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011
9,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 ADET YUFKA
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
İÇİ İÇİN
4 ADET RENDELENMİŞ ÇİĞ PATESLİ
2 ADET SİVRİ BİBER
2 ADET SOĞAN
TUZ KARABİBER KIRMIZIBİBER KİMYON
Patatesleri rendeleyip suda bekletin suyunu sıkıp bir kaba alın üzerine rendelenmiş soğanı Doğranmış sivri biber baharatları koyup karıştırın yufkaları ıslatmak için yoğurt sıvı yağ yumurta karıştırın yufkaları tezgâha yayıp üzerlerine yoğurtlu yumurtalı karışımı yayın üzerine patatesli harcı koyup üzerini yufka ile kapatın büzdürün ve tepsiye yayın 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
ML® Patates Yuvarlaması için tıklayın
ML® Çizik Börek (görsel)
|
PATATESLİ BÖREK |
|
çiçekçi kız
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58866
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2010
8,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane yufka
2 tane iri patates
100 gr. kaşar peyniri
1 demet dereotu
1 fincan zeytinyağı
Patatesleri bol su içinde haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra iyice eziniz.
İçine peyniri dereotu ilâve ederek iyice karıştırınız, yarım fincan zeytinyağı da koyarak yumuşak bir hamur haline getiriniz.
Yufkaların içine düzgün bir şekilde bu hamuru döşeyiniz.
Her iki yufkayı da ayrı ayrı yuvarlayarak iyi ayrı rulo haline getiriniz.
İçi patatesle dolu olan bu ruloları serin bir yerde yahut buzdolabında bir iki saat dinlendiriniz.
Sonra iki santim kalınlığında dilimler halinde keserek kızgın yağda altüst ederek kızartınız.
ML® Helvalı Börek için tıklayın
|
Patatesli Börek |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58178
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
8,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 kahve fincanı su
İçi İçin:
4 adet patates
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Tuz
Yumurta sarısı
Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayın .Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pulbiberi ekleyin. İyice harmanlayın.
İlk yufkayı düz bir zemine serin. 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı yerleştirin. Sekiz eşit parçaya ayırın. Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin. Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Semirsek için tıklayın
ML® Semirsek (görsel)
|
PATATESLİ BÖREK (HAZIR YUFKADAN) |
|
panzehir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc22419
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2008
11,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
2 su bardağı su
İçi için:
4 adet patates
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı:
Öcelikle patatesleri haşlayın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin. İnce kıydığınız maydonozu, yeterince tuzu, karabiberi ve pulbiberi ekleyin, iyice harmanlayın. İlk yufkayı düz bir zemine serin. 1 çay bardağı sıvıyağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün. Ardından ikinci yufkayı yerleştirin. Sekiz eşit parçaya ayırın. Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin. Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Hint Böreği için tıklayın
|
Patatesli Börek |
|
elvan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17489
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
9,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 kişilik Gerekli malzeme:
4 yufka,
8 patates
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım paket margarin
Tuz,
karabiber,
pulbiber
Patatesleri soyup haşlayın ve püre halinde ezin. Tuz, pulbiber ve karabiberi serpin. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu iyice çırpın. Yarısını patates püresine ilave edin.
Yufkayı serin. Üzerine kalan yoğurtlu karışımdan biraz sürün. İkinci yufkayı serin. Yoğurtlu karışımdan ilave edip patatesli harç malzemesinin yarısını ekleyin. Üçüncü yufkayı bunun üzerine kapatıp yine yoğurtlu karışımdan sürün ve patatesli harçtan ilave edin. Son olarak dördüncü yufkayı kapatıp kalan yoğurtlu karışımdan sürün.
Hamuru rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 2 parmak kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
ML® Paket Böreği için tıklayın ML® Çabuk Börek için tıklayın
|
Patatesli Börek (Hazır Yufkadan) |
|
nln64
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc17453
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007
15,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 kahve fincanı su,
2 su bardağı su.
İçine:
4 adet patates,
yarım demet maydanoz,
karabiber,
kırmızı pulbiber,
tuz.
Üzerine:
Yumurta sarısı
Öncelikle patatesleri haşlayın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin, ince kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pulbiberi ekleyin. İyice harmanlayın, ilk yufkayı düz bir zemine serin.
1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün, ikinci yufkayı yerleştirin. 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.
Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
ML® Konak Böreği için tıklayın
ML® Mektup Böreği (görsel)
|
Patatesli Börek (Hazır Yufkadan) |
|
ŞerifTarganArmaç
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2007
Mesajlar: 22 Şehir: İstinye İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc16691
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007
16,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yufka
4 Patates
1 Su bardağı süt
2 bardak zeytinyağı
tuz
karabiber
İyice kaynatıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendeden geçirin, öte yanda yumurtalarla sütü çırpıp rendelediğiniz patateslere ekleyerek hepsini tuz, karabiber ile iyice karıştırın ve bir tarafa bırakın. Sonra hiç bir yerinden yırtık olmayan yufkayı düz bir yere sererek hazırladığınız malzemeyi bir çatal yardımıyla yufkanın üzerine dağıtın. İkinci yufkayl da aynı şekilde yayıp malzemeden bunun üzerine de gezdirin. Sonra üçüncü yufkaya da aynı şeyi uygulayın ve bu üç yufkayı da yavaş yavaş uç tararlarından kıvırmaya başlayın. Böylece rulo şekline gelen böreği bir tepsiye alarak buzdolabının buzluğunda 12 saat bekletin ve sonra da ince ince keserek kızgın yağda kızartın.
ML® Patatesli Çay Böreği için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.09.2022
|
|