| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Ballı Ekmekçikler | 
 
  | 
salkım söğüt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119812 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2016 
1,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/3 su bardağı bal
 
Tuz
 
2 adet patates
 
1 yemek kaşığı kabartma tozu
 
1/3 su bardağı süt
 
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
 
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
 
Aldığı kadar un
 
 
Patatesleri haşlayın ve çatalla iyice ezin.
 
1 su bardağı unu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
 
Üzerine eritilmiş tereyağı, limon kabuğu rendesi, bal ve püre haline getirdiğiniz patatesleri ekleyip yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
 
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verip tepsiye dizin.
 
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ılınmaya bırakın.
 
Ilındıktan sonra servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Ballı Ekmekçikler Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |