| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Balık Köftesi (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74741 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012 
2,698 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
 
bu bölümümüzde bir köfte tarifi paylaşacağız
 
ama bildiğimiz köftelere hiç benzemiyor
 
"Patatesli Balık Köftesi" tarifi paylaşacağız
 
ama her zaman olduğu gibi önce malzemeleri öğrenelim
 
1 kilo istavrit
 
2 adet haşlanmış patates
 
1 adet yumurta
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 çay bardağı çekilmiş kuru ekmek
 
yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
ve kızartmak için; 2,5 su bardağı ayçiçek yağı
 
malzemeleri öğrendikten sonra...
 
balıkları haşlamak üzere ocağın yanına gidebiliriz
 
tencereye balıklarımızı bırakıyoruz
 
çok az da tuz ilave ediyoruz
 
gene az miktarda soğuk su katıyoruz
 
kapağını kapatıyoruz
 
ve balıklar yumuşayana kadar pişiriyoruz
 
balıklar yumuşadı, şimdi ateşi kapatıyoruz
 
balıklar haşlandı, biraz buharı indi
 
artık tabağa aktarabiliriz
 
tabakta biraz soğutabilirsek temizlemesi daha kolay olabilir
 
elimizden geldiğince gördüğümüz kılçıkları temizledik
 
şimdi bunu bir kenara bırakıyoruz
 
2 adet haşladığımız ve soyduğumuz patatesi...
 
bir çatal yardımıyla eziyoruz
 
biraz da tuz ekleyebiliriz
 
patatesi püre yapar gibi çok güzel bir şekilde ezdik
 
şimdi diğer malzemeleri ilave edelim
 
1 adet yumurtamız...
 
1 adet rendelediğimiz kuru soğan
 
kuruduktan sonra rondodan geçirdiğimiz ekmek tozu...
 
kılçıklarını ince ayıkladığımız istavrit balığı...
 
bir de maydanoz var ki, onu da kıymamız gerekiyor
 
maydanozumuzu kıydık ama en son ilave edeceğiz
 
biraz daha tuz katalım
 
ve 1 çay kaşığı kadar karabiber
 
şimdi malzeme bütünleşene kadar yoğuruyoruz
 
harç bütünleşmeye başladı
 
kıydığımız maydanozları da ilave edelim
 
ve homojen yayılana kadar biraz daha yoğuralım
 
deriz ya; sakız gibi oldu ya da macun gibi oldu, aynen öyle
 
artık şekillendirelim
 
cevizden biraz daha büyük parçalar alıyoruz
 
önce yuvarlıyoruz, sonra silindir gibi uzatıyoruz
 
son köftemizi de yaptık
 
artık kızartmak üzere tavamızın yanına gidebiliriz
 
tavayı ateşe yerleştirdik
 
yağı ekliyoruz
 
ve yağın biraz kızması için bekliyoruz
 
yağ kızamaya başladı, biz de köftelerimizi atalım
 
köfteler kızardıkça çeviriyoruz
 
biraz daha kızarırsa daha iyi olur
 
kızaran köfteleri kağıt havluya çıkarıyoruz
 
artık son köftelerimizi de alalım
 
farkındaysanız bir hayli yağ çekti
 
patatesten dolayı
 
ve kapatalım, şimdi artık servise sunabiliriz
 
patatesli balık köftelerini kızarttık
 
fazla yağı kağıda çıktı
 
artık servis zamanı
 
ılık olarak servise sunacağız
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bugün farklı bir köfte tarifi paylaştık
 
patatesli balık köftesinin yapımını öğrendik
 
diğer balıkları da kullanarak aynı tarifi yapabiliriz
 
en kısa sürede denemenizi diliyorum, hoşçakalın...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Balık Köftesi (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |