|
|
Patatesli Ayva Tatlısı |
|
serasker
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc71139
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2011
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet büyük boy patates
1 adet ayva
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 adet ceviz
Bir tutam tuz
Bulamak için:
Pudra şekeri
Kıtır harç için:
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Patatesleri haşlayıp çatalla ezin. Soğuyunca içine nişasta, yumurta, un ve tuz ekleyip yoğurun. Ayvanın kabuklarını soyun ve ortalarını oyun. Üzerine toz şeker ile suyu ekleyerek 15-20 dakika pişirin. Kıtır harç için; kızartılıp robottan geçirilmiş ekmek, tereyağı ve toz şekeri, şeker eriyip rengi dönene kadar yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Ayvaların ortasına ceviz koyun ve patatesli harcı ikiye ayırıp ayvaların etrafını kaplayın. Kaynayan suda ayvaları 15 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp pudra şekerine bulayın ve dilimleyin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıtır harcı serpin. Ayva marmeladı ve cevizle süsledikten sonra servis yapın.
|
|
Patatesli Ayva Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|