| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATES SAVOYARD | 
 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11526 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2007 
2,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo patates
 
1/2 litre süt
 
75 gram margarin
 
100 gram rendelenmiş gravyer peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soymalı ve bunları yarımşar santim kalınlığında yuvarlak dilimlere doğramalı. Margarin yağını eritmeli. Yağ ısınınca patatesleri içine atmalı, önce bir yüzlerini sonra öbür yüzlerini hafifçe kızartmalı. Kızaran patatesleri pyrex bir kaba düzenli bir biçimde yaymalı. Bunların üstüne sütü dökmeli. Tuz ve karabiberini de serptikten sonra patateslerin üzerine rendelenmiş gravyer peynirini yayarcasına serpmeli. Pyrex kabı sıcak bir fırına sürerek patatesleri pişirmeli. Patatesler gratine olup sütü iyice çekince pişmiş olacağından bu durumda pyrex kabı fırından almalı ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATES SAVOYARD Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |