| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATES ŞATO | 
 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2804 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
3,247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
5 kişilik
 
1 kg patates
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
tuz
 
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Patateslerin küçüklerini dörde, orta boylarını altıya ve en büyüklerini de sekize bölün.  Kabuklarını soyun. Köşeli kısımlarını keserek düzeltin. Patatesler sarımsak dişi şeklinde olmalı. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp süzdürün.  Bir tepsiye koyun üzerine sıvı yağını koyun, tuzu serpip ortadan daha hızlı fırında yumuşak hale gelinceye kadar 9 dakika  pişirin. Pişerken zaman zaman bir palet yardımıyla patatesleri alt üst çevirin. Servis ederken az kızarmış tereyağında bir dakika soteleyin öyle servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATES ŞATO Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |