| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patates Püreli Pilav | 
 
  | 
Ege Güneşi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24945 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008 
2,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 bardak pirinç
 
1 bardak ayçiçek yağı
 
6 adet patates
 
2 yumurta sarısı
 
 
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırın ve tepsiye düzgün şekilde döşeyin. Patatesleri soyup, yıkayıp, haşlayın. Ve iyice ezip püre haline getirin. Bir bardak yağı döküp karıştırın. Tuzunu da koyun. Tepsideki döşenen pilavın üstüne püreyi yayın ve düzleyin. Yumurta sarısını da sürüp fırına verin. Üzeri hafif kızarınca çıkarın. Keserek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patates Püreli Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |