Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patates Püreli Etli Tartoletler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patates Püreli Etli Tartoletler

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169668
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2023
268 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Dolgu:
1 adet orta boy patlıcan
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet kabak (orta boy)
0,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
200 g kuzu eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış yeşilbiber
1 adet ince doğranmış kırmızıbiber
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
Patates püresi:
4 adet patates (orta boy)
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tutam tuz
0,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Çeşnili Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
100 g yumuşak margarin
1 tutam tuz
Kalıp:
12'li muffin kalıbı

Patlıcanı alaca soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuz serpin, yarım çay bardağı su ekleyin ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda patlıcanları eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Patlıcanları bir tavaya alın, üzerine yarım çay bardağı su ilave edin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ekleyip 5 dakika kavurun ve ocaktan alın. Kabağı minik küpler şeklinde kesip yarım çay bardağı su ile suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ekleyip 5 dakika kavurun ve ocaktan alın.
Eti minik kuşbaşı şeklinde doğrayın. Yıkayıp tavaya alın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ince doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Üzerine yeşilbiber ve kırmızıbiberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp üzerine patlıcan, kabak, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyip kaşık ile karıştırın.
Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun. Çatal ile ezip üzerine 1 su bardağı süt ekleyin ve mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağı, 1 tutam tuz ve kaşar peynirini ilave edin ve iyice karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Yumurta, yoğurt, margarin ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve her birini kalıbın bölmelerinin iç kısımlarını kaplayacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile kalıpların içindeki hamuru birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Dolgu malzemesini tartoletlerin içine paylaştırın. Üzerlerine patates püresini paylaştırın ve etli malzemeyi kaplayacak şekilde yayın. Fırını 180°C ızgara ayarına getirin. Kalıbı orta rafın bir üst bölmesine yerleştirin ve üzerleri hafif pembeleşinceye kadar bekletin.
Tartoletleri fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıplarından çıkarıp servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.







Patates Püreli Etli Tartoletler Tarifleri Hamur İşleri



(1 adet Patates Püreli Etli Tartoletler 507 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort