| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATES PAYSAN (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15704 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007 
2,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 kişi için MALZEME :
 
1   kg. patates
 
Tuz
 
1   kahve fincanı rafine yağı
 
1   çorba kaşığı tereyağı
 
1   bağ kıyılmış maydanoz
 
2   adet iri soğan piyaz doğranmış
 
2-3 diş piyaz doğranmış sarımsak
 
 
YAPILIŞI :
 
Patatesleri temizleyip, yarım santim kalınlığında lira gibi yuvarlak doğrayınız
 
Kaynar suda bir dakika haşlayarak süzgece döküp suyunu süzdürünüz, bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını koyunuz, az tuz serpiniz
 
Ortadan hızlı fırında zaman zaman bir paletle alt üst ederek yumuşak bir hal alıncaya kadar 15-20 dakika pişirip fırından çıkarınız
 
Tereyağını küçük bir tencereye koyup soğanı ve 2-3 diş piyaz doğranmış sarımsağı ilâve ediniz.
 
Orta ateşte bir çatal ile karıştırarak üç dört dakika sote yapıp üzerine bir kahve fincanı su koyarak kapağını kapatınız
 
Fırında veya ağır ateşte onbeş dakika pişirip patates ve maydanoz ile karıştırıp servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATES PAYSAN (FRANSA) Tarifleri Charlot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |